Selecteer een pagina
Blog van Michaela de Groot
Blog van Michaela de Groot

Een jaar lang interviewde ik medewerkers binnen de jeugdgezondheidszorg voor de campagne ‘Wij zijn jgz’.Het waren prachtige gesprekken over drijfveren en de liefde voor hun werk. Over wat ze daarin raakt, wat ze het liefst wilden worden als kind en waar ze trots op zijn.

De interviews verschenen wekelijks op het intranet van GGD Hollands Noorden waar ze veelvuldig werden gelezen.En zie nu hier, ze zijn gebundeld in een prachtig boek die gister bij mij en honderden jeugdgezondheidszorg medewerkers op de deurmat plofte.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik apetrots ben. Op dit mooie resultaat en dat ik deze kans kreeg. De kans om vanuit mijn werk als schrijver van human interest stories en biografieën deze klus te klaren.De trots op mijn werk als jeugdverpleegkundige binnen deze organisatie is voelbaarder dan ooit. Daarnaast heeft het mijn eigen schrijfonderneming een geweldige boost gegeven.

De interviews werden met veel enthousiasme ontvangen. Daarom is er besloten om naast dit boek voor medewerkers de interviews ook op te nemen in een magazine welke onder ketenpartners zal worden verspreid.

Eind december liep de campagne op zijn eind.Vanwege het succes kreeg ik echter de vraag of ik door wil gaan met interviewen. Uiteraard was mijn antwoord ja.Daarnaast is er een idee ontsproten. Ik wil dit concept via mijn onderneming aan gaan bieden binnen andere organisaties.
‘Mens in bedrijf’ gaat het heten. Hoe mooi en belangrijk is het om de mens achter een werknemer een persoonlijk gezicht te geven en zo de verbinding binnen een bedrijf te vergroten.

En nog mooier, dit concept is mij zomaar in de schoot geworpen. Ik hoef alleen de flow maar te volgen.

 

× App Mi!