Selecteer een pagina

Blog van Michaela de Groot

Blog van Michaela de Groot

Ze werkte maar liefst 60 jaar lang als doktersassistente in een huisartsenpraktijk in het zuiden van het land. In al die jaren stortte zie zich niet alleen met volledige toewijding op haar werk in de praktijk maar nam ze ook vol liefde, daar waar nodig, de vijf dokterskinderen onder haar vleugel. Als de huisarts en zijn vrouw op vakantie gingen dan verbleef ze wekenlang in de praktijkwoning om voor de kinderen te zorgen.
Werk en privé was bij haar één vervlochten geheel.

De afgelopen periode mocht ik haar levensverhaal op papier zetten. Wat een prachtig proces om stap voor stap met elkaar te doorlopen.

In de 70 jaar oude praktijkwoning interviewde ik haar samen met één van de huisartszonen. Het grote patiëntenboek lag, kromgetrokken en bruin uitgeslagen, maar nog altijd prima leesbaar, tussen ons in op tafel. We dronken koffie uit de thermos, genoten van overheerlijke bosvruchtentaart, vers uit de oven en daalden samen af naar lang vervlogen tijden.
Bij het horen van de naam van een patiënt benoemde ze onmiddellijk en feilloos het bijbehorende adres. Allemaal gebeiteld in haar 93 jarige hoofd!

Trouw en toewijding, dat zijn de woorden die ik nog nooit iemand beter heb zien passen dan deze vrouw!
Wat een fascinerende levensgeschiedenis en wat een eer dat ik het op papier mocht zetten.

× App Mi!