Selecteer een pagina

Blog van Michaela de Groot

Blog van Michaela de Groot

Op huisnummers hoef ik niet te letten wanneer ik mijn auto de straat instuur.
Een metershoge T-Rex staat mij, met het gras tot aan de knieën, al gretig op te wachten met zijn ontblote tanden.

‘Je komt precies op tijd. Ik heb net kibbeling gehaald’, klinkt een enthousiaste begroeting vanuit de voortuin wanneer ik vanuit mijn auto in de richting van de dinosaurus loop.

Ik ben in Nunspeet, op de uitzonderlijke werkplaats van Aart, een beruchte dinosaurusbouwer die al net zo onalledaags is als zijn werkplaats zelf.
Hier, in deze wereld, zijn werken, wonen en zijn tot één geheel versmolten.
Hier leven mallen,  materiaal en dino skeletdelen gebroederlijk onder één dak met kleding, koffiekopjes, bed, bank en schilderstape.
Overvolle kratjes en dozen staan opgestapeld tegen de wand en naast het kledingrek staat een grote expo banner vanwaar twee indringende dinosaurusogen me aanstaren.
Eén van de wanden wordt grotendeels in beslag genomen door een enorme jaarplanner, vol gekalkt in diverse kleuren.

Ondertussen vliegen er twee kleurige papagaaitjes boven onze hoofden dwars door de ruimte.
‘Dieren in een kooi vind ik niks’, legt Aart me uit. De grote kooi die er staat doet dan ook alleen maar dienst als houvast voor een enorme bos takken vol blaadjes. Hier kunnen zijn gevederde vrienden op rond hupsen en in het halve peertje pikken die tussen een paar takken is geklemd.
Met de zindelijkheden nemen de beestjes het niet zo nauw. De inboedel in de werkplaats is door de papagaaien dan ook enthousiast onder gekakt.

‘Je moet er echt een boek over gaan schrijven, Aart!’. Die opmerking krijgt hij steevast naar zijn hoofd geslingerd wanneer hij tijdens feestjes met zijn verhalen op de proppen komt.
En ja, of het nu gaat over vleermuizengrotten, Afrikaanse expedities, opgravingen in Portugal, pijl en boog, overvallen, messengevechten en indrukwekkende dinosaurusvondsten. Zijn verhalen zijn stuk voor stuk uitzonderlijk, spannend, hilarisch en adembenemend.

En weet je wat nu het mooie is? Ook jij kunt de avonturen van deze paradijsvogel over niet al te lange tijd meebeleven.
Door Aart beleefd en verteld en door mij beschreven zullen zijn uitzonderlijke ervaringen de komende tijd worden verzameld en gebundeld in een boekje waar ze voor altijd kunnen voortbestaan.

En terwijl ik kijk naar de man van de gigantisch grote dinosaurussen die zijn kleine verenvriend koestert, maakt mijn hart een paradijselijke sprong en popelt mijn pen om op schrijfexpeditie te gaan.

× App Mi!